Officiële opening van de expositie « Grandeur » op het Lange Voorhout (17 juni 2014) [fr]

In het kader van het jaarlijkse evenement “Den-Haag Sculptuur”, heeft het museum Beelden aan Zee dit jaar gekozen voor monumentale Franse beeldhouwwerken op het Lange Voorhout en een retrospectief van Henri Laurens in het museum zelf.

De expositie van hedendaagse Franse beeldhouwkunst op het Lange Voorhout werd in samenwerking met het Institut français en de Franse ambassade georganiseerd. Op 17 juni heeft Z.M. Koning Willem Alexander de tentoonstelling officieel geopend.

Tijdens de openingsplechtigheid in de Kloosterkerk, wezen burgemeester Jozias van Aartsen, de directeur van het museum Jan Teeuwisse, en de ambassadeur van Frankrijk Pierre Ménat, op de reeds lang bestaande samenwerking tussen Frankrijk en Nederland op cultureel gebied. Een samenwerking die zich momenteel ontwikkelt en daarmee in de lijn is met het versterken van de onderlinge banden tussen beide landen dat na het bezoek van de president van Frankrijk aan Nederland op 20 januari jl. werd ingezet.

- Toespraak van Pierre Ménat:

PDF - 19.6 kB
Discours prononcé par Pierre Ménat
(PDF - 19.6 kB)

De Franse zanger Tété zorgde voor een muzikale bijdrage. De Koning heeft vervolgens op het Lange Voorhout een kunstwerk van Vincent Olinet onthuld. Tijdens de receptie in het museum Escher in het Paleis heeft de Koning vervolgens alle kunstenaars kunnen ontmoeten.
De expositie op het Lange Voorhout loopt tot 31 augustus.

Dezelfde dag vond in het museum Beelden aan Zee de officiële opening plaats van het retrospectief van de Franse beeldhouwer Henri Laurens waarbij veel werken worden getoond die door het Centre Pompidou voor deze gelegenheid zijn uitgeleend. De expositie Henri Laurens is tot 26 oktober te bezichtigen.

- Meer weten over de tentoonstelling

© Foto’s Ambassade de France aux Pays-Bas - ECD

gepubliceerd op 04/07/2014

naar boven