• Aanslag in Saint-Etienne-du-Rouvray (26 juli 2016)

  26 juli 2016

  Aanslag in Saint-Etienne-du-Rouvray (26 juli 2016)

  Na de barbaarse terroristische aanslag in de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray in Seine-Maritime, waarbij een priester is gedood en iemand ernstig verwond is geraakt, sprak de President van de Republiek met Georges Pontier, voorzitter van de Franse Conferentie van bisschoppen, om hem zijn steun te betuigen in deze droevige tijden.

 • Prijs voor de Rechten van de Mens 2016

  25 juli 2016

  Prijs voor de Rechten van de Mens 2016

  Ieder jaar reikt de Franse Eerste minister de prijs voor de Rechten van de Mens “Liberté-Egalité-Fraternité” (Prix des droits de l’homme de la République Française) uit. De inschrijving voor het jaar 2016 is geopend.

 • De 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse (van 19 tot en met 22 juli (...)

  22 juli 2016

  De 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse (van 19 tot en met 22 (...)

  De Nijmeegse Vierdaagse bestaat sinds 1909. Vanaf 1925 is Nijmegen de plek waar de tocht begint en eindigt. Deze sportieve wandeltocht is de grootste in haar soort ter wereld en heeft voor de 100e keer, van 19 tot en met 22 juli, een groot aantal wandelaars bijeengebracht. Er zijn wandelaars van meer dan 60 verschillende nationaliteiten uit alle continenten die aan de tocht deelnemen. Wie de (...)

 • Nationale feestdag op de Residentie van Frankrijk (14 juli 2016)

  20 juli 2016

  Nationale feestdag op de Residentie van Frankrijk (14 juli (...)

  Op zondag 14 juli 2016 ontvingen de Franse Ambassadeur in Nederland, de heer Philippe Lalliot, en zijn echtgenote, tijdens een receptie op de Franse Residentie ter gelegenheid van de nationale feestdag, vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid, leden van het Corps Diplomatique, prominenten uit de wereld van de politiek, de economie, de cultuur en de media, alsmede leden van de Franse (...)

 • Mark Rutte, Jet Bussemaker, Angelien Eijsink en Perry Geerlings tekenen het (...)

  18 juli 2016

  Mark Rutte, Jet Bussemaker, Angelien Eijsink en Perry Geerlings (...)

  Minister-president Mark Rutte tekende vanmorgen het condoleanceregister ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Nice op de ambassade van Frankrijk, in het gezelschap van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, en Angelien Eijsink, voorzitter van de Tweede Kamercommissie Buitenlandse Zaken. Ze werden ontvangen door ambassadeur Philippe Lalliot en het (...)

  Actueel

  Lancering nieuwe campagne: ‘Frankrijk omarmt je' !

  Met deze nieuwe campagne promoot Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme zomer- en korte vakanties in Frankrijk.

  Créative France: creativiteit als deel van Franse identiteit

  « Creative France », kwaliteitsmerk van de economische dynamiek van Frankrijk, promoot de creatieve en vernieuwende initiatieven en savoir-faire van Franse ontwikkelaars.

  Tweede editie French Tech Ticket: ontwikkel uw start-up in (...)

  Vanwege het grote succes van de eerste editie is French Tech Ticket terug voor het jaar 2017. Dit keer zijn het 41 broedplaatsen, verspreid over heel Frankrijk, die 70 internationale start-ups zullen verwelkomen.

  Seminar over universitaire en wetenschappelijke samenwerking (15 juni 2016, Franse Residentie in Den Haag)