• Maand van de Franse taal en de Francofonie (maart 2017, Nederland)

  16 februari 2017

  Maand van de Franse taal en de Francofonie (maart 2017, (...)

  Ieder jaar op 20 maart wordt de internationale Dag van de Francofonie gevierd. De 220 miljoen Francofonen op alle vijf de continenten vieren op die dag de taal die zij gemeen hebben en de diversiteit van de Francofonie, door middel van de organisatie van een groot aantal evenementen, ook in Nederland.

 • Het Franse Rugby ondersteunt de lancering van #France2023

  16 februari 2017

  Het Franse Rugby ondersteunt de lancering van #France2023

  Het Franse Rugby heeft de handen ineengeslagen om officieel de kandidaatstelling van Frankrijk voor het Wereldkampioenschap Rugby te lanceren, tijdens een persconferentie in Parijs.

 • Studiereis van delegatie van het IHEST aan Nederland (6-9 februari (...)

  14 februari 2017

  Studiereis van delegatie van het IHEST aan Nederland (6-9 (...)

  Een delegatie van het IHEST (Frans instituut van hoger onderwijs voor wetenschap en technologie) heeft een bezoek aan Nederland gebracht in het kader van een studiereis met het thema “Gebieden en kenniseconomie in Nederland”.

 • Franse diplomatie steunt de kandidaatstelling Paris 2024

  10 februari 2017

  Franse diplomatie steunt de kandidaatstelling Paris 2024

  De stad Parijs heeft zich kandidaat gesteld om de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 te organiseren. Het MAEDI, één van de oprichters van de Spelen, inclusief het gehele Franse diplomatieke netwerk in het buitenland, steunt de kandidaatstelling.

 • Parijs, tweede Europese stad voor buitenlandse investeringen

  6 februari 2017

  Parijs, tweede Europese stad voor buitenlandse investeringen

  Twee weken nadat de HSBC de overplaatsing van een duizendtal banen van Londen naar Parijs aankondigde, benadrukken twee onderzoeken, uitgevoerd door de auditkantoren KPMG en EY, de attractiviteit van de Franse hoofdstad in vergelijking met Europese en mondiale concurrenten.

  Actueel

  Un printemps français met Olivier Barrot

  De start van een serie van vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisie presentator Olivier Barrot. Tijdens deze Franse lente wordt onder andere gezocht naar de overeenkomsten tussen Parijs en Amsterdam, waarbij uiteenlopende onderwerpen de revue passeren, van stripboeken tot theater en van sport tot reportages.

  Créative France: creativiteit als deel van Franse identiteit

  « Creative France », kwaliteitsmerk van de economische dynamiek van Frankrijk, promoot de creatieve en vernieuwende initiatieven en savoir-faire van Franse ontwikkelaars.

  GOÛT DE FRANCE / GOOD FRANCE, 21 MAART 2017

  De Franse gastronomie zal wereldwijd gevierd worden tijdens het Goût de / Good France evenement op 21 maart 2017. Meer dan 2000 chefs zullen deelnemen aan dit evenement. Deelnemende restaurants zullen op deze avond diners serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken.