• Film&Science Festival "Cosmetics: trick and treat your senses" // (...)

  3 februari 2016

  Film&Science Festival "Cosmetics: trick and treat your (...)

  In het kader van het aankomende Film&Science Festival lanceren de Franse Ambassade en het Institut Français een wedstrijd voor de beste poster en introductiefilm. De winnende poster en teaser zullen worden gebruikt om het festival te promoten.

 • Rembrandt: Frankrijk en Nederland sluiten verdrag (1 februari 2016, (...)

  2 februari 2016

  Rembrandt: Frankrijk en Nederland sluiten verdrag (1 februari (...)

  Fleur Pellerin, Franse minister van Cultuur en Communicatie, en haar Nederlandse ambtgenoot Jet Bussemaker tekenden op maandag 1 februari een historisch verdrag, waarin de gezamenlijke aankoop van twee meesterwerken van Rembrandt, het portret van Maerten Soolmans en die van zijn vrouw Oopjen Coppit, is vastgelegd.

 • “Immersion France”, gratis applicatie voor taalverblijven

  28 januari 2016

  “Immersion France”, gratis applicatie voor taalverblijven

  Campus France lanceert in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling (MAEDI), een gratis applicatie ter promotie van het aanbod aan taalonderwijs voor toeristen en taalstudenten uit het buitenland.

 • "La Nuit des idées" op het Quai d'Orsay (27 januari 2016)

  27 januari 2016

  "La Nuit des idées" op het Quai d’Orsay (27 januari 2016)

  De Nederlandse architect Rem Koolhaas opent de Nuit des Idées. Hij zal in een gesprek met de Franse socioloog Bruno Latour, antwoord proberen te geven op de vraag “In wat voor een wereld leven we?”

 • Chefkoks : Neem deel aan Goût de France / Good France 2016!

  20 januari 2016

  Chefkoks : Neem deel aan Goût de France / Good France (...)

  Voor het tweede opeenvolgende jaar, zal Goût de France / Good France op de eerste dag van de lente, 21 maart 2016, meer dan 1000 chefs over 5 continenten verenigen om de Franse gastronomie te vieren. Deelnemende restaurants zullen op deze avond ieder een diner serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en (...)

  Actueel

  Erasmus-Descartes conferentie 2015

  Chefkoks : Neem deel aan Goût de France / Good France 2016!

  Voor het tweede opeenvolgende jaar, zal Goût de France / Good France op de eerste dag van de lente, 21 maart 2016, meer dan 1000 chefs over 5 continenten verenigen om de Franse gastronomie te vieren. Deelnemende restaurants zullen op deze avond ieder een diner serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken. Schrijf u voor 22 februari 2016 in op de website : www.goodfrance.com.