World food shortage, rethinking solutions, reshaping the future (Wageningen, 10 en 11 oktober 2012) [fr]

Op 10 en 11 oktober debatteerden, discussieerden en wisselden 25 Franse en 25 Nederlandse jonge talenten van gedachten over World Food Shortage tijdens de vierde bijeenkomst voor Jong Talent in Wageningen.

De deelnemers vertegenwoordigden:

- de media,
- het onderzoek en de wetenschap,
- de NGO-wereld,
- de politiek ,
- het bedrijfsleven.

Deze bijeenkomst is geopend door de Franse ambassadeur, Pierre Ménat en de Nederlandse ambassadeur, Ed Kronenburg.

Jeunes Talents 2012 - JPEG

Allemaal zijn ze persoonlijke en/of professioneel betrokken bij het thema voedsel en de complexiteit daarvan als het gaat om toegang, productie, ketens, duurzaamheid, verspreiding en verspilling.

Al deze facetten kwamen aan bod op 10 en 11 oktober in de Wageningen Universiteit & Research Center. Samen met haar Franse samenwerkingspartner, het Institut national de la recherche agronomique – INRA, is Wageningen UR wereldwijd één van de belangrijkste spelers op het gebied van voedsel- en voedingsonderzoek.

Na een welkomstwoord van de rector van Wageningen, Martin Kropff en ambassadeurs, Pierre Ménat en Ed Kronenburg, stonden op het programma keynote lectures door Marion Guillou, oud INRA-CEO en Toine Timmermans, sustainable food chains Wageningen UR. Louise Fresco, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, reageerde op de statements en posters van de 50 jonge deelnemers. Rudy Rabbinge, emeritus hoogleraar aan de Wageningen UR, discussieerde met de Jonge Talenten over de oplossingen en aanbevelingen voor de toekomst.

Bron : www.frnl.eu

gepubliceerd op 13/01/2015

naar boven