Millenniumdoelen-top - Toespraak van President Sarkozy (20 september 2010) [fr]

OMD - JPEG

De Franse President, de heer Nicolas Sarkozy, heeft op 20 september 2010 een toespraak gehouden voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, bij de Millenniumdoelentop.

De President heeft opgeroepen tot een algemene inspanning om de Millenniumontwikkelingsdoelen te bereiken. Er zijn nog maar vijf jaar te gaan voor de landen die de verklaring van 2000 ondertekend hebben.

Hij heeft laten weten dat Frankrijk zich volop inzet om de Millenniumdoelen te bewerkstelligen. Frankrijk is tweede donorland met 10 miljard Euro ontwikkelingsgeld. Ons land is goed voor 10% van de ontwikkelingshulp. Ondanks de crisis is de Franse ontwikkelingshulp sinds 2007 met 20% omhoog gegaan.

De President heeft een toename van 20% van de Franse bijdrage aan het Wereldfonds tegen aids, malaria en tuberculose voor de drie komende jaren aangekondigd (2011-2013).

Over de financiering van de Millenniumdoelen heeft de President eraan herinnerd dat Frankrijk een pioniersrol heeft vervuld om innovatieve financieringsbronnen te vinden. Hij heeft de VN opgeroepen een belangrijke stap te nemen door een internationale belasting op financiële transacties in te voeren.

Meer weten:

- Toespraak van President Sarkozy:

Word - 25 kB
Toespraak van President Nicolas Sarkozy-Milleniumdoelen Top

- Website New York Top over Millenniumdoelen Top (in het Engels)

- Dossier over Frankrijk en de Millenniumdoelen top op de website van het ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken (in het Engels)

gepubliceerd op 13/01/2015

naar boven