Fêtons la Francophonie ! Dag van de Franse taal (10 november 2016 , Nederland) [fr]

Op donderdag10 november 2016 wordt de derdelandelijke Dag van de Franse taal gehouden. Honderdenscholen in het hele land staan opdie dag in het teken van de Franse taal en Franstalige cultuur. Docenten Frans organiseren specialethemalessen en workshops, vaakin samenwerking met andere vakken,en nodigen gastsprekers en artiesten uit om leerlingen te enthousiasmeren voor hun vak.

De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans(*) en heeft als doel de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen en beleidsmakers, directieleden, schooladviseurs en het Nederlandse publiek ervan te overtuigen dat het Frans een zeer nuttige taal is om te beheersen naast het Engels voor de toekomst van jongeren. Door op een leukemanier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervarende leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

(*) EP-Nuffic, Levende Talen, Institut français des Pays-Bas, Kenniscentrum Frankrijk-Nederland, Fédération nationale des Alliances françaises Pays-Bas.

JPEG

gepubliceerd op 08/09/2016

naar boven