• Aanslag in Londen (22 maart 2017)

  23 maart 2017

  Aanslag in Londen (22 maart 2017)

  Nadat het centrum van Londen werd geraakt door een laffe aanval, verzekert Frankrijk het Britse volk van zijn solidariteit. Jean-Marc Ayrault, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, brengt op donderdagochtend 23 maart een bezoek aan Londen.

 • Francofonie – Internationale Dag van de Francofonie (20 maart 2017) en de (...)

  20 maart 2017

  Francofonie – Internationale Dag van de Francofonie (20 maart (...)

  Tijdens de Internationale Dag van de Francofonie op 20 maart en de 22e editie van de Week van de Franse taal en de Francofonie, van 18 tot 26 maart, vieren Franstaligen van over de hele wereld de taal die zij delen in al zijn diversiteit.

 • Verkiezingen in Nederland - Bericht van het Elysée

  17 maart 2017

  Verkiezingen in Nederland - Bericht van het Elysée

  President François Hollande feliciteert Mark Rutte hartelijk met zijn duidelijke overwinning op het extremisme.

 • #FEEL: Atout France prikkelt de zintuigen met Frankrijk-campagne voor (...)

  16 maart 2017

  #FEEL: Atout France prikkelt de zintuigen met Frankrijk-campagne (...)

  Proef, voel, zie, hoor en ruik Frankrijk: dat is de boodschap van de nieuwe campagne #FEEL die het Franse toeristenbureau Atout France zojuist heeft gelanceerd. Aan deze campagne doen niet alleen meer dan twintig Franse toeristenorganisaties mee, maar ook de belangrijkste Europese vervoersbedrijven. Doelgroep zijn de Nederlandse, Duitse en Britse markt: deze drie landen zijn samen goed voor (...)

 • Eerste ontmoeting in het kader van “Un Printemps français” : Olivier Barrot (...)

  16 maart 2017

  Eerste ontmoeting in het kader van “Un Printemps français” : (...)

  Eerste ontmoeting in het kader van “Un Printemps français” op vrijdag 10 maart in de OBA in Amsterdam. Olivier Barrot ging in gesprek met tekenaar en cineast Joann Sfar.

  Actueel

  Un printemps français met Olivier Barrot

  De start van een serie van vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisie presentator Olivier Barrot. Tijdens deze Franse lente wordt onder andere gezocht naar de overeenkomsten tussen Parijs en Amsterdam, waarbij uiteenlopende onderwerpen de revue passeren, van stripboeken tot theater en van sport tot reportages.

  Créative France: creativiteit als deel van Franse identiteit

  « Creative France », kwaliteitsmerk van de economische dynamiek van Frankrijk, promoot de creatieve en vernieuwende initiatieven en savoir-faire van Franse ontwikkelaars.

  Maand van de Franse taal en de Francofonie (maart 2017, Nederland)

  Ieder jaar op 20 maart wordt de internationale Dag van de Francofonie gevierd. De 220 miljoen Francofonen op alle vijf de continenten vieren op die dag de taal die zij gemeen hebben en de diversiteit van de Francofonie, door middel van de organisatie van een groot aantal evenementen, ook in Nederland.

  GOÛT DE FRANCE / GOOD FRANCE, 21 MAART 2017

  De Franse gastronomie zal wereldwijd gevierd worden tijdens het Goût de / Good France evenement op 21 maart 2017. Meer dan 2000 chefs zullen deelnemen aan dit evenement. Deelnemende restaurants zullen op deze avond diners serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken.